Szybkie ciasto czekoladowe
To ciasto z przepisu mojej mamy, jednak jak zwykle przeze mnie zmodyfikowane. Pierwotnie ciasto robi się z jabłkami.
Potrzebujemy:
4 jajka
1szklanka cukru
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki kakao
3/4 szklanki oleju
2 tabliczki czekolady mlecznej (czekoladę rozpuszczamy tak by była płynna)
Jajka ubijamy z cukrem na pulchną masę. Do ubitych jajek dodajemy 2 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu dodajemy pozostałe składniki. Gotową mieszankę przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut.
Smacznego!
A.
jakie to ciasto jest w smaku? ;)
OdpowiedzUsuń