Śliwki pod kruszonką

Fajnie Być Matką Liczba komentarzy: 0

Stwierdziłam, że skoro można zrobić zapieczone owoce w kopijkach to równie dobrze może powstać z tego ciasto jeśli postanowimy zrobić to w blaszce.

Nadzienie:
1 opakowanie śliwek mrożonych
3-5 łyżek cukru brązowego

Kruszonka:
1/2 kostki masła
1 jajko
1/2 szklanki cukru pudru
2 szklanki mąki
Zagniatamy wszystkie składnik do konsystencji mokrego piasku. Aby uzyskać zamierzony efekt można dodać więcej mąki. Pamiętajcie jednak, że gdy damy za dużo mąki, kruszonka będzie sucha a przez to nie smaczna.

Śliwki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zasypujemy cukrem oraz kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na około 30 minut.


Smacznego!
A.

0 komentarze: