Sałatka z kurczakiem i kaszą jaglaną

Fajnie być Matką Liczba komentarzy: 0

Inspiracją była dla mnie moja M., która zrobiła podobną sałatką na jedno z Naszych babskich spotkań. Ja trochę ją zmodyfikowałam na potrzeby tego co miałam aktualnie w lodówce. Wyszło całkiem smacznie dlatego wrzucam Wam przepis.

Potrzebujemy:
1 opakowanie kaszy jaglanej 
pierś z kurczaka 
1 granat
100 g szpinaku
1 opakowanie pomidorków koktajlowych.

Sos miodowo-musztardowy:
trzy łyżki miodu akacjowego
łyżka oliwy z oliwek
trzy łyżki musztardy

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka marynujemy w jogurcie naturalnym i koperku. Marynujemy przez cała noc w lodówce. Pieczemy w rękawie pieczeniowym w  180 stopniach przez 20-25 minut. 


Wszystkie składniki sałaki mieszamy ze sobą. Polewamy sosem dopiero przed samym podaniem bo liście szpinaku zwiędną.

Smacznego!
A.

0 komentarze: