Sałatka z kurczakiem i kaszą jaglaną
Inspiracją była dla mnie moja M., która zrobiła podobną sałatką na jedno z Naszych babskich spotkań. Ja trochę ją zmodyfikowałam na potrzeby tego co miałam aktualnie w lodówce. Wyszło całkiem smacznie dlatego wrzucam Wam przepis.
Potrzebujemy:
1 opakowanie kaszy jaglanej
pierś z kurczaka
1 granat
100 g szpinaku
1 opakowanie pomidorków koktajlowych.
Sos miodowo-musztardowy:
trzy łyżki miodu akacjowego
łyżka oliwy z oliwek
trzy łyżki musztardy
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka marynujemy w jogurcie naturalnym i koperku. Marynujemy przez cała noc w lodówce. Pieczemy w rękawie pieczeniowym w 180 stopniach przez 20-25 minut.
Wszystkie składniki sałaki mieszamy ze sobą. Polewamy sosem dopiero przed samym podaniem bo liście szpinaku zwiędną.
Smacznego!
A.
0 komentarze: