Ciasto kawowo-kakaowe
Szukałam
ciasta, które nie będzie miało dużo cukru i będzie lekkie mimo
swojego czekoladowego smaku. Znalazłam ten przepis, który jest
prosty i bardzo szybki. Możecie go zrobić na ostatnią chwilę bo
jestem pewna, że produkty do niego znajdziecie nawet dziś:)
Na
blaszkę wielkości 15 x 23 cm potrzebujemy (lub tortownicę 21 cm):
230
gram mąki
60
gram masła
150
gram cukru
1
łyżeczka proszku do pieczenia
2
czubate łyżki kakao
2
łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1
opakowanie jogurtu naturalnego (330 gram)
Wszystkie
składniki umieścić w misie miksera i połącxzyć na gładką
masę. Miksujemy krótko, jedynie do połaczenia się składników.
Gotową mieszaknę przelewamy do formy wyłożonej papierem i
pieczemy przez około 50 minut w 170 stopniach lub to tzw. suchego
patyczka.
Miłego
dnia!
A.
0 komentarze: