Ciasto kawowo-kakaowe

Fajnie być Matką Liczba komentarzy: 0

Szukałam ciasta, które nie będzie miało dużo cukru i będzie lekkie mimo swojego czekoladowego smaku. Znalazłam ten przepis, który jest prosty i bardzo szybki. Możecie go zrobić na ostatnią chwilę bo jestem pewna, że produkty do niego znajdziecie nawet dziś:)

Na blaszkę wielkości 15 x 23 cm potrzebujemy (lub tortownicę 21 cm):
230 gram mąki
60 gram masła
150 gram cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 czubate łyżki kakao
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 opakowanie jogurtu naturalnego (330 gram)



Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i połącxzyć na gładką masę. Miksujemy krótko, jedynie do połaczenia się składników. Gotową mieszaknę przelewamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy przez około 50 minut w 170 stopniach lub to tzw. suchego patyczka.

Miłego dnia!
A.

0 komentarze: