Ciastka z masła orzechowego
Inspiracje Moje Wypieki
Na 30 ciastek potrzebujemy:
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka masła orzechowego (około 300 gram)
60 gram masła w temperaturze pokojowej
1 szklanka cukru brązowego
1 cukier waniliowy
2 tabliczki czekolady drobno posiekanej (do wyboru mlecznej lub gorzkiej)
W misie miksera utrzeć ciasto orzechowe z masłem i cukrem do otrzymania puszystej masy. Dodajemy jajka, jedno po drugim. Następnie dodajemy cukier waniliowy i miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy mąkę i posiekaną drobno czekoladę.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy czubatą łyżkę masy ciasta w ostępach około 3 cm od siebie. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut, do zbrązowienia się ciastek. Studzimy na kratce.
Smacznego!
A.
0 komentarze: