Brownie z kaszy jaglanej z orzechami pekan

Fajnie być Matką Liczba komentarzy: 0

Inspiracja z Moich Wypieków.
Muszę przyznać, że za kaszą jaglaną nie przepadam. Ciasto jest jednak REWELACYJNE!!!

Na ciasto potrzebujemy:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1,5 szklanki wrzącej wody (do ugotowania kaszy)
szczypta soli
3 jajka
50 ml oleju
3/4 śmietany kremówki
1 szklanka drobnego cukru do wypieków
1/2 szklanki kakao
1 łyżka proszku do pieczenia
1/2 szklanki orzechów pekan

Do garnuszka z wrzącą wodą wsypujemy kaszę i dodajemy sól. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 15 minut na bardzo małym ogniu - lub do wygotowania się wody.  Kaszę przestudzamy i miksujemy blenderem na gładką masę. 

Wszystkie pozostałe składniki umieszczamy w misce. Dodajemy zmiksowaną kaszę jaglaną. Wszystko dokładnie miksujemy za pomocą blendera.

Płaską formę o wymiarach 16 x 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy mieszankę z ciastem. Na wierzch układamy orzechy pekan. 

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy.
Podajemy pokrojone w kwadraty:)




Smacznego!

A.

0 komentarze: