Krajanka owsiano - kokosowa

Fajnie być Matką Liczba komentarzy: 0

Nie wiedziałam, że jest to tak proste:)
Tradycyjnie inspiracja z Moich Wypieków

Potrzebujemy:
200 gram masła
150 gram cukru demerara
2 łyżki miodu
270 gram płatków owsianych
100 gram wiórków kokosowych
100 gram posiekanych kandyzowanych czereśni
80 gram kandyzowanej pomarańczy

Formę do pieczenia o wymiarach mniej więcej 17 x 27 cm (ja miałam trochę większą i też było ok) wyłożyć papierem do pieczenia. W dużym rondlu roztopić masło, cukier i miód. Gdy wszystko się rozpuści dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe i kandyzowane owoce. Starannie mieszamy. 
Masę przesypać do blaszki i docisnąć łyżką ponieważ będzie dość sypka.



Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 170 stopni przez około 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika i kroimy po około 15 minutach od wyjęcia, jak są lekko ciepłe. Jak będą całkiem zimne, będą bardzo twarde i nie dadzą się pokroić.

Smacznego!

0 komentarze: