Batoniki śniadaniowe

Fajnie Być Matką Liczba komentarzy: 1

Tradycyjnie inspiracja z Moich wypieków:)

Potrzebujemy:
1 puszkę mleka zagęszczonego słodzonego
100 gram wiórków kokosowych
250 gram płatków owsianych
100 gram suszonej żurawiny
50 gram nasion słonecznika
50 gram pestek dyni
50 gram sezamu

Formę o wymiarach około 23 x 33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 130 stopni.

Mleko zagęszczone lekko podgrzać w garnuszku. Wszystkie pozostałe składniki wymieszać w oddzielnej dość sporej misce.  Gdy mleko będzie ciepłe, wlewamy je do produktów sypkich i dokładnie mieszamy.

Tak gotową mieszankę wylewamy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 60 minut. Kroimy po około 15 minutach od wyjęcia na 16 batoników.



Smacznego!

1 komentarz:

  1. Polecam! Przepis jest łatwy i szybki!
    Ja je robię bardzo często na śniadanie ze szczyptą cynamonu, imbiru i kardamonu i wychodzą pyszne :)

    OdpowiedzUsuń