Zawijasy z pesto

Fajnie Być Matką Liczba komentarzy: 0

Kolejna odsłona ciasta francuskiego.
Tym razem na słono.

Potrzebujemy:
1 opakowania ciasta francuskiego
1 słoiczek pesto zielonego/czerwonego
mąka do podsypania.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy. Rozsmarowujemy pesto i składamy jak książkę. Tak jak w przepisie na cynamonowe palmiery. Składamy i smarujemy aż powstanie nam rulonik. Kroimy ciasto w paski centymetrowe. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko dociskamy by miały kształt serca. Pieczemy w 200 stopniach na termoobiegu przez około 15-20 minut.


Przepis bardzo prosty i bardzo smaczny. Możecie użyć również pesto czerwonego. Ja użyłam zielonego. W środek można też włożyć pokruszone migdały.

Smacznego!

A.

0 komentarze: