Sałatka z niebieskim serem pleśniowym

Fajnie być Matką Liczba komentarzy: 0

To sałatka, którą pierwszy raz zjadłam dwa tygodnie temu u mojej siostry ciotecznej. Podbiła moje serce a jeszcze jak dowiedziałam się jak jest prosta pokochałam ją jeszcze bardziej.
P. (siostra) zgodziła się bym ją tutaj umieściła co zatem czynię:)
Sałatka jest sycąca dlatego umieszczam ją w zakładce przystawka.

Potrzebujemy:
1 opakowanie rucoli
3 duże liście sałaty lodowej
200 gram suszonej żurawiny
1 duża kiść winogron bez pestek (dostępne w Biedronce)
1 opakowanie sera pleśniowego niebieskiego
2 garście migdałów pokruszonych
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
szczypta pieprzu

Do miski wrzucamy umytą wcześniej rucolę. Sałatę myjemy i kroimy drobno po czym wsypujemy do rucoli. Ser kroimy na drobną kostkę i wrzucamy do sałat. Potem odpowiednio dodajemy przekrojone w pół winogrona, suszoną żurawinę i pokruszone migdały. Dokładnie mieszamy by wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Dodajemy oliwę i ocet balsamiczny i ponownie mieszamy.
Doprawiamy do smaku.


Smacznego!

A.

0 komentarze: